Бойко Борисов в Смолян заради тежката ситуация, валежите не спират

Обстановката в региона остава сложна

Премиерът Бойко Борисов пътува към Смолян, а причината е тежката ситуация настъпила заради снега в региона.

Снегът и дъждовете, които се изсипват днес, заплашват няколко района с нова катастрофа и точно заради това, вместо да участва на заседанието на ГЕРБ в Пловдив, Борисов се е отправил спешно към Смолянско. Там вече е и регионалният министър Лиляна Павлова.

Ситуацията в областта продължава да е тежка, като десетки села са без ток. Борисов разговаря на място с областния управител и с кмета на Смолян, които ще му докладват за хода на спасителните дейности и възстановяването на електрозахранването. Драма има и в Пазарджишко. Там 70% от къщите в село Мало Конаре са под вода. Към района пътуват министърът на земеделието и храните Десислава Танева и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Пълни са и преливат, но без опасност за хората и къщите, 10 язовира - предимно малки, в областите Хасково, Кърджали и Шумен.

Сняг и дъжд вали в почти цяла Южна България. Над Пампорово от сутринта има обилен снеговалеж. Този път снежната покривка не е мокра, както през последните дни. Сняг вали и в Рила.