14-15 март: Практични постижения

Слънце в Риби, Луна в Козирог.
Астрологична картина на уикенда

Почивните дни вероятно няма да оправдаят съвсем името си, но затова пък ще ни предоставят възможност да решим много практични и битови въпроси. Ентусиазмът ще бъде заменен от по-практично настроение, което макар и да ограничава възприемчивостта, чувствителността и емоциите, ще ни помага да се погрижим за семейните дела и отговорности.

Събота е благоприятен ден за кратки пътувания и важни срещи, както и за всякакви дейности, при които се нуждаем от интуиция или по-задълбочено осъзнаване. Този ден е подарък за всички, които свързват себе си със сферата на изкуството, психологията и невидимите пластове и форми на битието. Те ще могат да проявят своите дарби и способности с лекота, като че ли от само себе си, което значително ще повиши степента на удоволствие от работата, както и на резултатите от нея. Ще се появят и възможности да реализираме стари планове със семейството или близкото си обкръжение, които ще ни осигурят приятни емоции и преживявания във вечерните часове. Светския живот едва ли ще ни предложи вълнуващи алтернативи, но ако все пак ви привлича в събота вечер, търсете комфорта на познатото обкръжение.

Неделя се очертава като по-конфликтния и напрегнат в емоционално отношение ден, в който ще бъдем склонни да решаваме съществуващи противоречия чрез провокации, спорове и изясняване на взаимоотношения. Като добавим и характерните прояви на Луната в Козирог в подобни случаи - студенина и безчувственост, денят може да се окаже доста разочароващ за онези, които изцяло разчитат на околните, за да си осигурят емоционален комфорт. Затова пък комплексната изява на воля и енергия, на която ще можем да разчитаме в този ден, ще ни захранва с усещането, че можем и планини да повдигнем, което го прави удобен за дела, изискващи физически усилия и концентрация. Изключително подходящ момент за основно почистване на дома, тъй като и Луната вече е в подходящата за това фаза на Последна четвърт. Ще се наложи обаче да избягваме многолюдни места и публични прояви, които се очертават като огнища на напрежение.

Здраве, хранене и красота

Периодът изисква по-голямо от обичайното физическо натоварване, но и опасностите от преумора, както и от травми и заболявания настъпили в следствие на нея са значителни. Бъдете умерени и ритмично редувайте натоварване и почивка. Подходящи и резултатни ще бъдат всички процедури насочени към укрепването на общото състояние на организма. Сега е момента да стартирате диета или лечебно гладуване. В организма процесите вече протичат отвътре навън, поради което сега с лекота ще можем да се освободим както от шлаки и замърсявания, така и от излишните килограми. Козметичните грижи следва да бъдат насочени към отстраняване на несъвършенства. Кожата ще ви бъде благодарна ако отстраните мъртвите клетки от нея и я подхраните с богати на колаген козметични средства.