Илиян Здравков призна, че е убил Вероника! С тесла (обновена)

Хванали рецидивиста, докато се опитвал да използва дебитната карта на жертвата си

Задържаният тази нощ за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново е Илиян Здравков. Той е направил пълни самопризнания, че именно той е причинил смъртта й. Илиян Здравков е на възраст между 40 и 50 г. Наскоро е излязъл от затвора, съден е за грабеж. Миналата година край гарата в Горна Оряховица той по идентичен начин нападнал жена, тръгнала на гости при приятеля си. Тогава Илиян е взел чантата й с 400 лв, пише "24 часа".

Убиецът е признал, че е удрял Вероника с тесла.

Рецидивистът работи в краварници в покрайнините на Горна Оряховица. Вечерта на 28 февруари отишъл до Търново да си търси работа като строител. Видял Вероника до жп гарата. Проследил я и я ударил в тила. Защо е продължил да я удря в лицето не е ясно. Взел чантата на студентката, в нея имало 70-80 лв.

13:00 ч Хванали Илиян Здравков като се опитал да използва дебитната карта на жертвата си

В момента разпитват Илиян Здравков в РПУ Горна Оряховица, няма още повдигнато обвинение. Окръжната прокуратура във Велико Търново го привлече като обвиняем за грабеж, придружен с убийство. 

Здравков е многократно осъждан и понастоящем спрямо него е налице влязла в сила присъда с наложено наказание "лишаване от свобода". Издирван е за изтърпяване на наказанието.

Престъплението е разкрито след бързи действия на прокуратурата и полицията във Велико Търново, като първоначалните данни са получени след опит на обвиняемия да използва дебитна карта на жертвата. Здравков е задържан за срок от 72 часа, като в момента се провежда разпитът му с участие на служебен защитник.

Подробности във Velikotarnovoutre.bg »