Запис от охранителна камера показва Вероника и Слона в кафене (видео)

Междувременно в Горна Оряховица тази нощ беше задържан още един заподозрян за убийството на студентката

В 3 ч тази тази нощ в Горна Оряховица е бил задържан мъж, който е заподозрян за зверското убийство на 23-годишната студентка Вероника Здравкова във Велико Търново. Със залавянето му е бил ангажиран целият полицейски ресурс от Велико Търново и останалите управления в региона. Подробности - във Velikotarnovoutre.bg »

Междувременно, шестминутното уникално видео, направено от охранителна камера на великотърновско заведение, което се намира в непосредствена близост до мястото, където беше открито тялото на 23-годишната студентка, публикува БЛИЦ. Записът е предоставен от собственика на заведението.

Кадрите са запечатали последните часове от живота на Вероника Здравкова. Таймерът на охранителна видеокамера е отбелязал 9,45, но реалното време, в което тя е влязла в заведението, е точно 9,38, тъй като часовникът е със 7 минути напред. Важното уточнение направи съдържателят му, благодарение на когото е налице изключително ценното видео.

Изключителността на записа се състои в това, че ясно се виждат редица подробности от последните часове на Вероника, които може да се окажат ключови за разследването. А именно - кои са хората в заведението, където тя си купува кафе на път за работа, как точно е била облечена, както и всички вещи, които е носила със себе си.

На кадрите се вижда и портмонето на 23-годишната студентка, което ще бъде сравнено с намереното от журналисти на стотина метра от лобното място на момичето. Кадрите показват също, че на бара до Вероника е застанало едно от лицата, които бяха и основни заподозрени – 58-годишният Тодор Борисов Янков, по прякор Слона.

Припомняме, че Слона беше задържан вчера за разпит. Впоследствие той беше освободен – след 3-кратно изследване с полиграф. Издържал теста на детектора на лъжата и след проверка на алибито съмненията към Слона отпаднаха, поради липсата на каквито и да било доказателства за вина. Дали засечката му с Вероника в заведението сутринта преди убийството ще се окаже ново обстоятелство в разследването – вероятно ще се проверява в хода на досъдебното производство. Със сигурност факт е едно – Вероника разтваря портмонето си, за да плати на бара, като в този миг ясно се вижда как се обръща надясно и в този момент се появява Слона.

На видеозаписа се вижда ясно и какъв е телефонът на момичето – бял на цвят. Това е и една от вещите, които оперативните работници от "Криминална полиция" трескаво издирват, съобщава БЛИЦ.

Вижте видеото тук »