20 февруари: Марс и Венера

Хороскоп

19-02-2015, 19:59

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

19 февруари: Новолуние - Между два свята

16-22 февруари: Ново, по-ясно бъдеще

Слънце в Риби, Луна в Риби. Астрологична картина на деня

Ще прекараме петък в настроение на очакване, преценка, изучаване и нагаждане към нови правила и условия. И вероятно ще загубим немалко време в лутане между мечтите и необходимостта да планираме на нови дела и проекти, провокирани от внезапно завладели ни творчески и в известна степен малко нестандартни идеи и проекти. Подчертаната склонност към илюзии и погрешни изводи ще се запази, затова може би най-важно от всичко е да не губим връзка с реалността и да положим старателни усилия да бъдем по-обективни.

Спадът в деловата и личната активност обаче, можем успешно да компенсираме използвайки подчертано романтичното настроение за да хармонизираме и стабилизираме личните взаимоотношения. Прекрасна гледка, пиршество за очите и душите на влюбените ще ни предоставят вечерните часове, когато малко след залез, ще можем да видим първия Лунен сърп, изгряващ в компанията на Марс и Венера. Обединяването на мъжката и женската енергия в свещен съюз, в момента на появата на първия лунен сърп е многообещаващо, макар и противоречиво знамение вещаещо бурни страсти, импулсивни и непредвидим постъпки, ярки и вълнуващи сърдечни преживявания. Гледката със сигурност ще бъде приказно красива, но онези, които желаят наистина да се възползват пълноценно от този рядък момент ще трябва всъщност да изследват доколко наистина успяват да проявят тези два принципа в живота си, при това обединени в равновесие и единство. Защото позитивните тенденции за изцеление и баланс във взаимоотношенията, ще бъдат възможни само там където има съзнателен стремеж, подкрепен от конкретни действия. И докато до сега Марс беше на гости на Венера, която в пълната сила на своята екзалтация в Риби успяваше по завоалиран начин да овладее страстите и да отложи решенията било със сладки думи, било с тайнствени недомлъвки и примамливи обещания, то сега Марс поема водачеството и ще изисква ясно дефиниране на  чувствените стремежи, подкрепено с още по-ясни и категорични постъпки. А дипломацията и реверансите вече ще бъдат безсилни пред твърдия и взискателен Марсов натиск за изясняване на позициите и дефиниране на ролите.

Марс и Венера ще повлияят съществено и на паричните потоци и посоката им на движение. За мнозина ще се появят нови възможности за допълнителни доходи, но парите ще се насочат към самостоятелните личности, към тези които са ориентирани към успех със свои собствени идеи, сили и средства. Периода е изключително благоприятен за стартиране на индивидуални лични проекти обслужващи личните цели и съзнателния стремеж към себереализация. Но ако не сте напълно уверени в себе си, в собствените си възможности и цели по-добре се въздържайте от поемането на инициативи. Всъщност самоувереността е задължително изискване за успехът на всичко което предприемаме сега.

Вълнуващ, страстен и продуктивен петък на всички!