12 февруари: Оживление

Хороскоп

11-02-2015, 17:39

Снимка:

http://pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

9-15 февруари: Прозрения и обновени намерения

Слънце във Водолей, Луна в Скорпион - Стрелец. Астрологична картина на деня

Меркурий вдига ембаргото и още от днес ще започнем да забелязваме оживление, позитивни промени и постепенно възстановяване в темпото в делата, някои от които вероятно стоят парализирани още от началото на януари. До края на седмицата ще възстановяваме необходимите делови връзки, комуникации, кореспонденция и ще наваксваме пропуските в комуникацията с партньори, сътрудници и колеги, за да можем най-после да се оттласнем от мъртвата точка. И въпреки че на действителен напредък ще можем да разчитаме едва след 20 февруари, ще можем ако не друго, то поне да приключим с ангажиментите поети в миналото, за да се посветим на осъществяването на изцяло нови идеи и проекти, възникнали в резултат на променените представи и нагласи. Посветете днешният ден на планиране, за да можете през следващите десет дни ефективно да се заемете с поетите вече задължения, недовършените задачи и отложената работа. Мнозина вероятно ще бъдат изправени пред необходимостта да реорганизират живота си през това време. Погрижете се за миналото преди да пристъпите в бъдещето.

Съществени промени ще можем да наблюдаваме в поведението, намеренията и решенията на хора облечени с власт и авторитет, които могат да ни изненадат, дори да ни шокират с внезапна промяна на позиции и гледна точка. Причина за това е звездата Алатаир, с която Меркурий се намира в тесен контакт сега в стационарно директна фаза на първа утринна поява. Между другото, наблюдението му рано сутрин преди изгрев Слънце от учени, философи, писатели и всички които си служат със словото и интелекта, в този момент може да пробуди и генирира ценни прозрения и гениални идеи хвърлящи светлина към недостъпни до сега области на познанието. Меркурий сега е като Прометей. Но да се върнем на водачите и тези, които по една или друга причина имат вастта или правото да изискват подчинение, да определят условията, да разпределят отговорностите и благата, да владеят земите и богатствата или да определят посоките и правилата, на които се подчиняват големи или по-малки групи от хора - именно те са указани от Алтаир. В поведението и решенията им може да настъпи внезапен обрат, който коренно да повлияе на съществуващата реалност. Подобни ситуации можем да наблюдаваме както в текущата, доста смущаваща като цяло международна обстановка,  така и на борсите, а също и на локално ниво в политиката и бизнеса. В личен аспект, случайни или съвсем закономерни срещи и контакти с хора които заемат водещи позиции и са авторитети в с своята област, могат много да променят възгледите и представите ни, да ни дадат достъп до необичайна и ценна информация, а в някои случаи да се превърнат в нов ориентир за бъдещето ни.

Личния живот ще продължи да бъде за мнозина източник на радост с прояви на нарастваща страст и забележителна душевна близост. Дори емоционалното напрежение няма да има обичайния смущаващ ефект и въпреки че може да стане причина за конфликт, то той би имал по-скоро укрепващ ефект при изчистване на недоразуменията в поразклатени взаимоотношения.

Здраве, хранене и красота
Активното физическо натоварване днес ще ви даде възможност да се освободите от излишната енергия, която иначе би имала разрушителен върху здравето и психиката ефект. Обездвижения Меркурий обаче вещае транспортни неприятности и отправя предупреждение към шофьорите - бъдете внимателни на пътя. Нетърпението и разсеяността могат да ви струват скъпо.

Денят е благоприятен за водни процедури, подхранващи грижи, епилация и отстраняване на кожни несъвършенства. Косите растат много бавно и прическите за дълго ще запазят формата си.