11 февруари: Дълбоко, лично и по същество

Слънце във Водолей, Луна в Скорпион. Астрологична картина на деня.

Сряда ще ни увлече във водовъртеж от непредсказуеми ситуации, които вероятно ще ни накарат да излезем от зоната си на комфорт и да се включим активно в потока на живота. Неочаквани новини, изкушаващи ни с ярки идеи и оригинални решения, могат силно да ни развълнуват. Силни емоции пък, които едва ли ще можем да контролираме, вероятно ще ни провокират да изясняваме заплетени ситуации във взаимоотношенията. Заради липсата на сдържаност могат да възникнат спорове и конфликти, но днес, при взаимен стремеж към компромис и единство, те могат да изчистят недоразуменията на миналото и да освободят блокиран до този момент взаимообмен.

За мнозина този ден ще се окаже преломен момент. Меркурий днес завършва ретроградната си фаза и вероятно ще ни поднесе не една изненада. Бъдете предпазливи обаче и не прибързвайте с решенията. Излишният оптимизъм може да ви подведе, а последствията могат да се отекнат далеч във времето. Не давайте обещания, не поемайте нови отговорности! В същото време, Луната образува последната си четвърт - фаза генерираща процеси които са естествен резултат на постъпките и решенията ни от миналото. Каквото сме посели -това ще пожънем, важното е да извлечем максималния ефект от постиженията и поука от грешките и проявите на бездействие и безотговорност.

Битовите и рутинните дела и въпроси, несъществената информация и повърхностните разговори едва ли ще пораждат ентусиазъм и интерес у някого. Ще се интересуваме само от това което вълнува дълбоко, касае ни лично и ни ангажира в разговор по същество. На подкрепа от съдбата ще се радват тези, които желаят да изразят чувствата и симпатиите си. Любовта ще напомни на мнозина за себе си с важни и запомнящи се преживявания, вълнуващи срещи, ярки и силни емоции.

Работа и бизнес
Денят е благоприятен за самостоятелни инициативи по лични творчески проекти в областта на изкуството и занаятите. Смело можем да се заемем и с планиране и обмисляне на нови  идеи и проекти. Обсъждането им обаче с тези, които желаем да привлечем за съдействие или съвместна работа и най-вече стартирането им по-добре отложете поне със седмица. Ако нямате такава възможност, бъдете готови за преодоляването на множество препятствия в преговорите и постигането на целите си.

Здраве, хранене и красота
Уязвими са половата и отделителната система, а организма е склонен към застойни процеси. Агресивните пречистващи практики са противопоказни. Успешно ще бъде лечението на ендокринната система, гърлото и горните дихателни пътища. Вредните здравословни навици засилват разрушителния си ефект затова съзнателно се стремете към въздържание и избягвайте злоупотреба с храна и алкохол.

Денят е подходящ за експерименти с външния вид. Дори да не ви хареса резултатът той ще бъде нетраен и много бързо ще можете да отстраните негативните последствия от него.