Старозагорски пожарникари се включват към протеста в София

Мисия

07-02-2015, 08:05

Снимка:

Областна администрация Стара Загора

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожарникари готвят протест в София

И пловдивските пожарникари на протест

Пожарникарите остават да протестират във Варна

Недоволството е насочено срещу планираните съкращения в системата

Пожарникари от област Стара Загора ще се включат в протеста в 12.00 часа в София. Поводът са готвените съкращения в системата.

От Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" са против намерението за съкращаване на 3,5% от щатовете на четирите главни дирекции в МВР и особено в системата на пожарната безопасност. Според тях това ще доведе до неефективно изпълнение на задълженията на спасителите и пожарникарите.
Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР е единствената дирекция, в която трудовият травматизъм се повишава главоломно всяка година", съобщиха от там.

Дечко Назъров, областен координатор на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите при КНСБ заяви по Радио Стара Загора: „Има екипи, няма хора. Не можем да реагираме максимално ефективно, ако при сигнал за пожар или бедствие отива екип от един шофьор и един пожарникар“.

Той каза, че неговите колеги настояват да бъдат назначени още пожарникари и други служители в „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Служители от системата на пожарната безопасност ще излязат на протест в градинката до Министерство на вътрешните работи (МВР).