И пловдивските пожарникари на протест

Мисия Пловдив

06-02-2015, 16:35

Снимка:

bnr.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

С дрехи втора употреба и непълни екипи работят пловдивските пожарникари - съобщи лидерът на местния синдикат Васил Димитров. По думите му в системата час по- скоро трябва да се назначат хора на незаетите щатове, а не да се съкращават свободните бройки.

Условията на работа и числеността на състава поставят под  риск както работата на пожарникарите, така и собствената им безопасност, разказа Васил Димитров. Освен недоброто техническо оборудване не достигат и лични предпазни средства.

Разпределени в 4 смени, пожарникарите имат по 10 човека на смяна и то ако няма болни или  такива в отпуска. Това е и причина  екипи включат  шофьор и 1 вместо 3ма пожарникари. При пожар на терен излизат два автомобила. В по- сложна ситуация заради недостатъчия им капацитет трябва да се включат допълнителни коли, което оголва района ако вазникнат нови инциденти.

Затова огнеборците не само възразяват срещу съкращаването на незаетите щатове, но искат и незабавни конкурси за тяхното запълване.

Пловдивските пожарникари очакват в утрешния национален протест да се включат около 30 негови колеги от местната структура. /bnr.bg/