7-8 февруари: Светът е огледало

Хороскоп

06-02-2015, 20:11

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празния ход на Луната

Слънце във Водолей, Луна в Дева - Везни
Астрологична картина на деня

Двата почивни дни се различават по своята енергетика, което ги прави неподходящи за продължителна концентрация и внимание към една конкретна област или дейност, но затова пък ще ни осигурят достатъчно възможности да се посветим на решаването на разнородни по характер и важни за текущото ни благосъстояние въпроси.

В събота например, през светлата част на деня Луната ще се движи на празен ход, при това в намаляваща си фаза, което указва благоприятен период за почивка,  ретроспекция и анализ на постигнато и преживяното до момента и занимания насочени към постигането на физическа и душевна хигиена. Едва ли ще можем да намерим по-подходящи и благоприятни условия за да се фокусираме върху здравето и физическото си благосъстояние, затова използвате този ден пълноценно. Ако успеете да отделите и малко време за въвеждане на ред в дома и бита, усещането ви за комфорт ще достигне почти до възможния за момента максимум. Опитайте се да оттеглите временно вниманието си от всекидневните грижи и проблеми. Така или иначе, Луната движеща се на празен ход едва ли ще съдейства за тяхното решаване. В този период обикновено усилията ни се оказват неефективни, срещите и разговорите - безрезултатни, но пък това е най-доброто време за почивка и възстановяване на силите.

Настроението ще бъда променливо и макар и малко апатично, все така критично. Бъдете снизходителни и се опитайте да бъдете конструктивни в критиката си без да вменявате чувство на вина.  В същото време внимателно наблюдавайте и анализирайте поведението и думите на близките си. Днес те са като огледало, което ще ви даде ясна представа за това какво е отношението им към вас, а също и как сте позиционирали себе си в личното и социалното си обкръжение. Ако позицията не ви удовлетворява, ще бъде по-мъдро и съзидателно да си коригирате поведението си, вместо с безразличие или упорство да поддържате досегашния модел. Направените изводи и готовността за корекция ще ви помогнат в събота вечерта да проведете конструктивни разговори позволяващи изглаждане на съществуващи противоречия и хармонизиране на делови и лични взаимоотношения.

Неделя е подходящ за активни социални и светски дейности ден, но все пак е препоръчително да не експериментирате с непознати места, хора и срещи с личности, които обичайно пораждат раздразнение у нас. Подбирайте компанията си и се придържайте към познат кръг от хора. Взаимността, толерантността и готовността за компромис ще бъдат важни условия за поддържането на мира и хармонията, особено във вечерните часове, когато дори дребни разногласия могат да станат причина за сериозни конфликти съпроводени с импулсивни реакции.

Здраве, хранене и красота
В огледалото на живота ще видим ефекта както от поведението към околните, така и от отношението към себе си. Грижите за здравето и благосъстоянието на тялото сега си струват всяка инвестирана минутка. Не бъдете пестеливи! Доверете се на интуицията и инстинктите си и  се вслушайте в нуждите на своето тяло - то мъдро ще ви насочи към онова от което се нуждае и това което му вреди. Стомахът е чувствителен, но в  случай че страдате от проблеми с храносмилателната система, не тичайте към аптеката, а анализирайте и по възможност решете проблемите и си в областта на чувствата. По никакъв начин не нарушавайте процесите на пречистване и вътрешна регулация които протичат в тялото сега. Въздържайте се от преяждане-организма ви няма да добие повече сили от храната, а напротив ще изчерпа допълнителни ресурси за да я усвои и преработи. В грижите за външния вид се фокусирайте върху отстраняването на козметични недостатъци, нежелано окосмяване, несъвършенства по кожата. Оформете веждите, маникюра и педикюра си. Сега е момента да започнете двуседмичен курс на лечение на целулита чрез масажи, козметични средства и подходяща диета.