Георги Икономов: Обнадежден съм за разрешението за втори кабинков лифт

Очаква се решение до края на месеца

"Получихме пълна подкрепа и от трите институции, с които разговаряхме днес", каза за Blagoevgradutre кметът на Община Банско Георги Икономов. Toй заяви, че е силно обнадежден след днешните срещи, които проведе с Президента на Република България Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Икономов заяви, че е оптимист относно разрешението за втори лифт край Банско, даване на концесия на Добринище и развитието на ски спорта в зимния курорт. По неговите думи има разбиране от страна на премиера, който обеща проблемите на ски зона Банско да бъдат решени в срок.

„Бяхме подкрепени напълно и в Парламента, където се срещнахме с представители на различни комисии, които също проявиха разбиране към нашите искания. Обнадежден съм, че до края на февруари ще се вземе решение, което ще бъде в полза на Банско и Добринище. Крайно време е да покажем, че туризмът е нашият приоритетен отрасъл и трябва да го развиваме", заключи градоначалникът.

Припомняме, че във вторник се проведе поредният протест на жители и гости на Банско. Кметът Георги Икономов застана зад исканията на съгражданите си с думите: “Минаха много години, много правителства и много протести. Най-добрият ни зимен курорт вместо да върви напред и да се развива, започва да губи позиции на туристическия пазар и да отблъсква туристи с огромните опашки и задръствания в ски-зоната. Няма време за губене. Крайно време е правителството да вземе своето решение да даде шанс за развитие на Банско и Добринище, като това нещо се случи до края на февруари”.