28 януари: В комфортно уединение

Хороскоп

27-01-2015, 20:18

Снимка:

Едуард Гордеев

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празния ход на Луната

Седмицата: Напред, през миналото

Слънце във Водолей, Луна в Телец. Астрологична картина на деня

По-спокойния житейски ритъм, наложен от вчера, днес вече би могъл да се превърне в инертност ако нямаме конкретни причини да проявим активност. А такива като цяло или ще липсват, или ще бъдат привидни, тъй като Луната през целият ден ще се движи на празен ход. Ако нямате занимание, на което да се отдадете с внимание и търпение, без да се налага да разчитате на взаимодействие с околните, денят може да ви се стори протяжен и безперспективен.

Далеч по-вдъхновяващ може да се окаже денят за онези, които са заети с интелектуално творчество. Те ще могат лесно да облекат в думи своите оригинални идеи, а и да разчитат на спокойствие и комфортно уединение, необходимо за работата им. А в случай, че проявявате интерес към конкретни области на науката, задължително прегледайте познатите ви източници на информация за новини или публикации. Може да попаднете на ценни открития.

Венера вече е в Риби и вероятно вече усещате характерния за този транзит копнеж по романтика и съкровена близост. Копнеж, който ще подтикне мнозина към романтични срещи и познанства. Във вечерните часове обаче Луната ще отключи конфликтния обмен между Венера и Сатурн, заради който през следващите няколко дни мнозина ще търсят внимание, а ще срещат отчужденост. Вечерните часове не са подходящи за романтични срещи. И макар че най-вече дамите ще бъдат изключително чувствителни и раними, всички ще трябва да се погрижим за това да не допускаме студенината и безразличието да нараняват и отблъскват скъпи за сърцето ни хора.

Работа и бизнес
Денят едва ли ще ни зарадва с особен напредък по текущите дела, но затова пък ни предоставя идеалните възможности да се посветим на такива, които се нуждаят от търпелива и задълбочена работа, за да бъдат довършени. Въздържайте се от нови начинания - дори и да успеете да ги стартирате, което е малко вероятно, те едва ли ще се развият така, както сте планирали и предвид високата трудоемкост, която ще изискват, резултатите вероятно ще се окажат меко казано разочароващи.

Здраве, хранене и красота
От особено внимание продължават да се нуждаят щитовидната жлеза, гърлото и ушите, към които днес се присъединяват и дихателните органи. Пречистващите и укрепващи дихателни практики обаче могат да ви помогнат да се справите с проблемите не само в указаните области, но и във всички органи и системи на тялото. Билковите отвари и смеси приготвени и приети днес също имат изключително благотворно влияние върху организма.