"Берое" пробва литовец за десен краен бранител

След два дни се изправяме в контрола срещу "Ботев" Пловдив

Днес към тренировките на „Берое“ се присъедини литовецът Валдемар Боровский, който ще премине през пробен период. Той играе на позицията десен краен бранител и за последно е играл в литовския „Шяуляй“,  съобщава beroe.bg.
Валдемар Боровский е роден на 2 май 1984 г. във Вилнюс, Литва. Юноша е на „Судува“. През 2005 г. започва своята професионална кариера в „Галежиниш Викаш“. Две години по-късно преминава във „Ветра“ (Вилнюс), където записва 49 мача и 1 гол.
През 2010 г. преминава в редиците на „Шяуляй“ и записва 12 срещи през сезона. В следващите две години играе за „Судува“, където има 67 мача и се разписва веднъж. През 2013 г. става играч на „Даугава“ (Рига), където взима участие в 47 мача и отново бележи 1 гол. През 2014 г. се завръща с „Шяуляй“ и играе в 7 двубоя на тима.
Има участие в 6 двубоя от Лига Европа със своите отбори. Записва и 16 двубоя за националния тим на Литва.
Междувременно стана ясно, че Владислав Габовс не е одобрен от треньорското ръководство и бе освободен. Латвиецът изигра едно полувреме в първата контрола на „Берое“ за 2015 г., спечелена срещу „Верея“ с 2:0.
Вчера отборът имаше почивен ден и днес отново поднови своите тренировки. Момчетата на Петър Хубчев тренираха сутринта и следобед.
Следващата контрола на отбора е в събота (24 януари) от 14 ч. срещу „Ботев“ (Пловдив). Двубоят ще се играе на базата на жълто-черните в Коматево.