Десислава Атанасова разясни ОП „Развитие на човешките ресурси” на кметовете от Монтана

Региони

19-01-2015, 15:44

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десислава Атанасова: Работеща икономика и добра инфраструктура ще вдигнат доходите

По думите й, приоритет на правителството на Борисов ще е преодоляването на междурегионалните различия в най-бедните региони на страната

Народният представител от ПП ГЕРБ-Монтана Десислава Атанасова проведе работна среща с кметовете на общините в региона, на която бяха представени възможностите, които предлага Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за новия програмен период 2014 – 2020 г., съобщиха от пресцентъра на партията.

На форума беше обсъден и Националният план за действие по заетостта за 2015 г., който миналата седмица бе одобрен на заседание на Министерски съвет. На срещата присъстваха областния управител на област Монтана Ивайло Петров и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта д-р Асен Ангелов.

“По време на предишното управление липсваше всякаква координация между държавната и общинска власт. Спрени бяха европейски проекти, а някои общини бяха ощетени за сметка на други”, каза Десислава Атанасова. Тя бе категорична, че управляващите полага максимални усилия оперативните програми да бъдат задвижени отново, за да бъдат осигурени нови работни места.

По думите й, приоритет на правителството на Бойко Борисов е преодоляването на междурегионалните различия и развитието на средния и малкия бизнес именно в най-бедните региони на страната, какъвто е Област Монтана.