Мила Георгиева и четирима от групата за мокри поръчки остават в ареста

Съдът мотивира решението си с риска обвиняемите да извършат ново престъпление

Почти пет часа Специализираният наказателен съд решаваше остават ли в ареста шестима от членовете на разбитата в сряда в столицата група за поръчкови убийства, палежи и търговия с дрога и незаконни цигари, съобщи БТВ.

В крайна сметка магистратите постановиха постоянно задържане на всички, освен Ангел Ангелов, който ще бъде под домашен арест. Бяха разпитани общо 16 свидетели, от които двама със скрита самоличност.

Прокуратурата настояваше шестима от общо осем първоначално арестувани да бъдат задържани за постоянно. На двама мерките за неотклонение по-рано бяха заменени с по-леки.

Днес съдът мотивира решението си за постоянен арест с риска обвиняемите да извършат ново престъпление. Като лидери на престъпната група бяха посочени Мила и Мартин Георгиеви, майка и син. Мила Георгиева е дъщеря на бившия началник на митниците Христо Кулишев.
В залата да чуят решението на съда бяха тя, Михаил Георгиев, Георги Божилов, Ангел Ангелов, Мирослав Стоянов и братът на Георгиева Максим Кулишев.

В дома на Кулишев са открити 168 грама марихуана, които той твърди, че е използвал за лечебни цели. В крайна сметка съдът реши, че състоянието му позволява да остане в ареста.

Защитата твърдеше категорично, че обвинението се крепи единствено на свидетелски показания и няма никакви доказателства.