Разбита е група за поръчкови убийства в София

Крими

14-01-2015, 12:10

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Извършени са арести

Мащабна полицейска операция е в ход в София, съобщава БНР. Това е причината в някои части на столицата да има засилено полицейско присъствие.
Източници от полицията твърдят, че има задържани в столичния квартал "Бояна". Там са изпратени и специализирани групи за задържане. Към момента е ясно, че са арестувани няколко души.

Според информация на "Хоризонт" е разбита група, която се занимава с различни престъпления. Има подозрения, че участниците в нея се занимават и с поръчкови убийства.

В операцията участват над 200 служители на прокуратурата и главните дирекции „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ /Дирекция „Жандармерия“/, съобщиха от МВР. Акцията е под ръководството на Апелативната специализирана рпокуратура.

Действията са насочени към задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.
Процесуално-следствените действия на 11 адреса в различни райони на столицата продължават и в момента.