Цвета Караянчева: Важно е да приемем законите за МВР, за образованието и за Сметната палата

Депутатът очаква нормален диалог в парламента и по-стабилен политически сезон

Очаквам новият политически сезон да бъде по-стабилен, с нормален диалог в парламента, да имаме конструктивна опозиция, която да доведе до възможности законодателните инициативи, които ние като управляващи внасяме в парламента, да придобият по-добър вид. Това каза в интервю за Buglariautre заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

По нейните думи когато има конкурентни мнения, обсъждане на различни позиции и взимане на общи решения, тогава нещата изглеждат по-добре.

„За нас е важно да се приеме Законът за МВР, Законът за образованието, който е жизненоважен за българската образователна система, а също така и Законът за Сметната палата, за да спре тя да бъде репресиращ орган, който изпълнява изключително и само политически поръчки, от което да се облагодетелстват определени партийни величия. Сметната палата трябва да стане независим орган, какъвто беше по времето на ГЕРБ”, уточни Караянчева.

Според зам.-председателя на групата на ГЕРБ в парламента през следващите няколко месеца трябва да се обсъди и стратегията за съдебна реформа, която правителството предлага, и да се набележат основните точки, по които ще се работи консенсусно от всичките политически сили. „Само тогава можем да отговорим на критериите, които ЕС ни поставя – да предотвратим поредицата от негативни доклади, които получаваме от Европейската комисия”, подчерта Цвета Караянчева.

Целия разговор с Цвета Караянчева четете в рубриката „Интервю”