Веселин Вучков: Няма да има нов закон за МВР, но ще има корекции

По думите му най-вероятно заместник-министрите ще бъдат трима

Нов закон за МВР няма да предлагам. Това каза Веселин Вучков, министър на вътрешните работи, пред БНР.

„МВР, служителите – най-вече полицаите и пожарникарите – се умориха от тези ежегодни реформи. Тези „новости” само пораждат напрежение. Ще има приемственост до много голяма степен. Много от разпоредбите на действащия закон са добри, защото просто са преписани от предишния”, поясни Вучков.

„В същото време има много неща, които трябва да бъдат променени. По-важно е да се проведе качествено обсъждане в Народното събрание. Например не мога да приема, онзи ден дори стана известно неудобство на празника на националната полиция, че има две звена на националната полиция – охранителна и криминална. Ще предложа да има една методическа шапка – Главна дирекция „Национална полиция". Това ще бъде едно от първите неща, които ще предложа”, обясни министърът на вътрешните работи.

По думите му най-вероятно заместник-министрите ще бъдат трима. „Държа хората, които ще бъдат мой заместници да имат, ако не професионален опит във вътрешното министерство, то да имат доста добър юридически опит, защото смятам, че това са важни условия, за да можем да подпомагат моята дейност”, допълни още Веселин Вучков.