13 януари: Остроумни, малко по-различни, даже ексцентрични

Хороскоп

12-01-2015, 19:00

Снимка:

© Impact Press Group / Петър Петров

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Венера и Меркурий се срещнаха в небето над Варна

Седмицата: За смисъла на здравия смисъл

Слънце в Козирог, Луна във Везни. Астрологична картина на деня

Вторник може да се окаже последният от серията спокойни и ползотворни дни, така че няма да е зле, ако го използваме ефективно, за да уредим текущите си ангажименти. В това число и спорните въпроси, особено във втората половина на деня, когато Луната ще се движи на празен ходи и дори да възникнат някакви непреодолими противоречия, те едва ли биха имали дългосрочен и окончателен ефект върху взаимоотношенията ни с хора, на които държим. Смело използвайте инструментите, с които, благодарение на приятелската подкрепа на Венера и Меркурий, успешно можем да си служим сега: остроумие, проява на нестандартен, но добър вкус и маниери. В определени ситуации, дори можете да си позволите да бъдете малко по ексцентрични. Днес това ще ще се приема добре и ще ви направи по-привлекателни в очите на околните.

Луната навлиза в последната си фаза и поставя началото на период, в който ще бъдем подвластни на по-интровертни настроения. Като добавим към това и прехода на Марс в невидимия свят на Рибите, вероятно мнозина ще пожелаят те самите да станат буквално невидими и старателно да положат усилия за да защитят правото си на уединение. Днес обаче все още подобно поведение по скоро ще ви лиши от възможности без да ви компенсира с така желаното спокойствие. Социалния обмен все още е достатъчно богат и перспективен, да не говорим за съвсем реалните изгоди които бихме имали от установяването на нови полезни контакти или общуването с по-креативни и ексцентрични личности.

Работа и бизнес
Денят не се отличава с особени възможности за делови постижения с изключение на онези дейности които пряко зависят или работят с медии, реклама, интернет разработка и разпространение на интелектуални продукти. На успех и подчертан интерес ще се радват и хората които се изявяват в по-творчески професии особено дизайнерите и онези които си служат със словото във всичките му области на приложение. Всички останали ще почувстват удовлетворение в края на деня ако го посветят на изясняване на спорни въпроси с колеги и сътрудници, с цел бъдещи реорганизации и повишавана на доходността и ефективността от работата. В следващите дни това ще ви се отдаде далеч по-трудно.

Здраве, хранене и красота
Денят е свързан с ендокринната система, бъбреците и кръвообръщението и е благоприятен за всякакви пречистващи процедури-най-вече на кръвта. Консумирайте повече плодови и зеленчукови сокове за да подхраните организма си с витамини и отдайте предпочитанията си на течните храни. Това ще ви гарантира сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит. Благоприятен ден за билколечение и фитотерапии. Забележителен ден за кардинална промяна на прическата-не се въздържайте в избора на цвят или форма.