Седмицата: За смисъла на здравия смисъл

Хороскоп

11-01-2015, 21:55

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Венера и Меркурий се срещнаха в небето над Варна

Астрологична прогноза за седмицата 12 - 18 януари

Очаква ни интересна, богата на противоречиви тенденции и интензивно натоварена със събития и емоции седмица. Венера и Меркурий ще се погрижат за вдъхновяващото ѝ начало, а ние самите ще трябва да положим съзнателни усилия, за да не допуснем финалът ѝ да се превърне в разочароващо фиаско. 

Благоприятните тенденции в началото на седмицата ще стимулират светския и социалния обмен и ще ни помогнат да установим хармония и единство в приятелското си обкръжение. Предвид това, че Меркурий вече се движи в зоната на ретроградната си примка, сега може да получим шанс да възстановим внезапно прекъснати в миналото контакти, даващи ни възможност да получим информация и да проведем разговори, които до момента са били възпрепятствани. Те от своя страна могат доста да променят гледната ни точка по отношение на ключови за миналото събития и да ни предложат алтернативи, които си струва да вземем под внимание. И въобще, свободният обмен на мнения, възгледи и идеи ще се превърне в генератор на интересни и нестандартни решения, предоставящи ни внезапен изход от заплетени ситуации. Получаването на нужната информация в точния момент пък значително може да промени перспективите ни за настоящия сезон, затова не се поддавайте на традиционното зимно настроение и прекарвайте повече време навън. Нещо повече, съзнателно се опитайте да излезете от рамките на обичайния си кръг. Новите познанства и контакти, установени през тази седмица, със сигурност ще разширят познанията и представите ви за света, а сред тях няма да липсват и такива, които в последствие ще се превърнат в сърдечна и топла дружба. 

Същата тенденция ще подобри значително деловия климат в началото на седмицата и ще създаде благоприятни предпоставки за установяването на полезни делови връзки, изясняването на позиции и обсъждането на планове, както и ефективна реорганизация на дейността, най-вече онази част от нея, която зависи от колективните усилия и ангажименти. Груповите дейности ще бъдат далеч по-резултатни, отколкото индивидуалните усилия. И въпреки че събитията в повечето случаи ще протичат не така, както сме ги планирали, именно внезапните промени, неочакваните срещи и непланираните командировки могат да ви предоставят шансовете, които дълго сте чакали. 

В средата на седмицата обаче Марс преминава в тайнствения свят на Рибите, което ще натисне спусъка на някои смущаващи тенденции, чиито пилотни прояви наблюдавахме през предходната седмица. Тенденциите са трайни и основополагащи за проблемите, които ще се налага да решаваме през настоящата година както в обществено-политически, така и в личен план, а справянето с предизвикателствата по тях ще ни отнеме далеч повече време, отколкото предполагаме. Почти веднага ще почувстваме напрежението от зараждащия се конфликт между Сатурн и Нептун, ефектът от който вече стана видим във Франция. Тепърва ще се сблъскваме с резултатите от неетични, незаконни и неразумни задкулисни действия. Резултатът обаче далеч не е толкова предвидим и лесен за овладяване, а Марс със сигурност ще добави присъщата си жестокост и ще нажежи до червено и без това сложните за разрешаване въпроси, породени от подобен процес.

Едно е сигурно за всички ни: възможността да действаме тактично, както бихме искали и както сме свикнали, ще бъде блокирана от външни фактори и колкото по-силен натиск оказваме, толкова по-непреодолими ще бъдат препятствията, които срещаме. А това обичайно е източник на раздразнение и генератор на агресия, особено у хора, които не са съгласни да губят контрол върху ситуациите. Гневът и раздразнението обаче, както знаем, са лоши съветници, затова искрено се надявам всеки, който случайно или тенденциозно се окаже въвлечен в подобна ситуация, да прояви необходимите за подобна ситуация сдържаност и търпение. Още повече, че е напълно възможно препятствията, които срещате, да са за добро и да ви предпазват от далеч по-сериозни усложнения. Нещо, което е до болка познато на онези, които по рождение носят печата на обмена на Марс и Сатурн. Т.е., макар и по-подготвени от всички други за подобни ситуации, са особено уязвими, заради твърде неясния и измамен фон, който Нептун внася сега в иначе по принцип ясните взаимоотношения между Сатурн и Марс, изградени на принципа действие-резултат. 

И докато по-амбициозните и целеустремени личности ще водят своите малки и по-големи битки в реалния живот, онези, които са по-интровертни и обичайно остават встрани от подобни процеси, този път едва ли ще останат безучастни. Силно подчертаната водна стихия може да се окаже еднакво опасна както за тях, така и за онези, които усещат себе си като калени в битките воини и с нетърпение очакват всяка възможност да го докажат. Чувството за несигурност и страхът от загуба ще бъдат еднакво болезнени за всички и нищо чудно да отключат вълна от суицидни прояви, вследствие на натрупано психическо напрежение след серия житейски неудачи. Мъжете ще страдат от променливи настроения и съвсем конкретни страхове, касаещи загуба на статукво, работа или авторитет, жените ще се измъчват от ненадеждността и липсата на сигурност, която мъжката половина на човечеството няма как да им гарантира в този момент. И все пак, не забравяйте мили дами, че Венера е в по-добра кондиция от Марс и е напълно вероятно мъжете ви по-скоро да имат нужда от помощ, отколкото сами да са в състояние да ви я предложат. Можете да проявите търпение и разбиране, освен в случаите, в които това не е трайна и дългогодишна тенденция, на която може би е настъпило времето да сложите край.

Въпреки това, искрено ви съветвам да се въздържате от крайности и окончателни решения. Те обичайно изискват здрав разум и точна преценка, на каквито в момента малцина могат да разчитат.