Фандъкова: Всеки лев, инвестиран в образование, носи много повече

Тази година са осигурени 16 млн лева за ремонти в столичните училища и детски градини

Всеки лев инвестиран в образование, носи много повече и то доста бързо и е важно да го осъзнаем. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на нов информационен център в СМГ „Паисий Хилендарски”, предаде „Фокус”.

Фандъкова посочи, че Столична община отдавна е осъзнала това. „Разбира се, ние имаме своите конкретни задачи и функции. Това са основните ремонти в различните училища и детски градини и тази година имаме близо 16 млн. лв., подготвени за такава инвестиция. Специално в Софийската математическа гимназия за последните години сме инвестирали около 400 хил. лв. Това са средства, дадени за подмяна на дограми, за ремонт на покриви, за изграждане на достъпна среда с изграден асансьор. И разбира се, ще продължаваме в тази посока”, заяви кметът на Столична община.

„Всички ние сме горди, че имаме Софийската математическа гимназия в София, наред с едни от най-добрите училища в цялата страна. Това прави София наистина лидер в сферата на образованието в цялата страна”, посочи Фандъкова.

„В София в почти всички училища има кабинети с интерактивни дъски, но тук разбираме, че това е наистина най-новото, най-модерното и съм сигурна, че много колеги, ще се стремят да постигнат това, което вие сте постигнали”, каза още тя.