Вежди Рашидов изказа на френския посланик съболезнования за жертвите в Париж

Министърътъ на културата осъди терористичния акт срещу редакцията на „Шарли ебдо“

Министърът на културата Вежди Рашидов изказа днес пред Н.Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан – посланик на Франция у нас, искрените си съболезнования за многобройните човешки жертви след нападението срещу френското сатирично издание "Шарли ебдо" в Париж.

„Осъждам и заклеймявам най-остро този ужасяващ терористичен акт, но за съжаление заплахата от тероризъм е навсякъде и очевидно никой не е застрахован. За мен обаче няма по-висша ценност от човешкия живот и никаква кауза или идеология не могат да оправдаят насилственото му отнемане”, заяви още Вежди Рашидов. 

„Поднасям своите искрени съболезнования на близките на загиналите и пострадалите при нападението. Потресен съм и съм шокиран, че този варварски акт на насилие бе насочен днес срещу едно сатирично издание, абсурдно е в сърцето на Европа да се посяга на живота на журналисти и художници, не мога дори и да повярвам, че е възможно да се случи подобно злодейство”, каза министър Вежди Рашидов. 

„Иска ми се всички страни в Европа да се превърнат в държави на толерантността, в които различни етнически и религиозни групи ще съжителстват в мир", заяви министърът на културата Вежди Рашидов.