Най-обичаните коледни филми

Общество

25-12-2014, 11:15

Снимка:

24 часа

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Коледни истории

5 любопитни истории, които не знаем за Коледа

Най-лошите подаръци за Коледа

„Сам вкъщи“ остава любимият филм за Коледа

Вижте класацията на най-обичаните коледни филми, според „24 Часа“:

1. “Сам вкъщи” е безспорният фаворит сред семейните филми. Поредицата, с която са израснали няколко поколения, не омръзва, независимо че сме я гледали десетки пъти. Без значение коя от частите ще пуснат, те винаги присъстват в телевизионния ефир в дните около Коледа. Родителите с удоволствие си припомнят историите на героя на Маколи Кълкин и придърпват до себе си децата си, за да им покажат на какво са се забавлявали, когато са били на тяхната възраст. От всички части тематичната за празника е историята по Коледа. Малкият Кевин Маккалистър е забравен сам у дома на Коледа, а голямото му и шумно семейство заминава на ваканция. В суматохата забравят детето и то се озовава само срещу двама крадци. Капаните, които той сътворява, за да се справи с неканените гости, продължават да ни разсмиват, въпреки че вече ги знаем наизуст.

2. "Елф". Докато Дядо Коледа обикаля да зарадва децата по света, едно бебе успява да се вмъкне в чувала с подаръци и така се озовава на Северния полюс. Малкият Бъди е отгледан заедно с другите елфи, но с времето открива, че не е съвсем като останалите. Дори стърчи поне с две глави над тях. Решен да открие истината за себе си, Бъди се озовава в Ню Йорк. Там обаче го очаква огромно разочарование. Истинският му баща е вкаран в списъка на непослушните. На всичкото отгоре сред хората липсва коледният дух. Предстои му трудната задача да убеди всички, че Дядо Коледа наистина съществува.

3. Романтичната комедия „Наистина любов“ е събрала цял куп звезди, които разказват няколко различни лични истории в дните около Коледа. Ема Томпсън, Хю Грант, Кийра Найтли, Лиъм Нийсън, Майкъл Фицджералд, Били Боб Торнтън, Клаудия Шифър, Денис Ричардс са в дългия списък с популярни имена, разказващи за нещастната любов, за опитите едно семейство отново да се сплоти, за втория шанс, който мнозина получават.

4. "Ърнест спасява Коледа". Таксиметровият шофьор Ърнест Пи Уоръл има неочакван клиент. В колата му се е качил самият Дядо Коледа. Изтощен, той е решил да вземе от Орландо, Флорида, своя наследник. Но плановете много се объркват и празничната вечер е пред провал. Милиони деца могат да останат без подаръците, които са си поръчали. Ърнест се оказва единственият, който може да помогне в трудната ситуация.

5. "Тайните служби на Дядо Коледа". Няма дете, което да не си е задавало въпроса как Дядо Коледа успява за една нощ да раздаде подаръци на всички деца. Анимационната комедия най-после дава отговор. Белобрадият старец има на разположение страхотен екип, снабден със супермодерни технологии. Все пак Дядо Коледа също трябва да е в крак с времето. Отрядът с елфи прави чудеса от храброст, за да успее да достави чаканите подаръци на всяко едно дете, но понякога се случват и гафове. Тогва на помощ идва внукът на Дядо Коледа.

6. "Договор за Дядо Коледа". Най-забавна от поредицата си остава първата част. В “Договор за дядо Коледа” комикът Тим Алън влиза в ролята на продавач на играчки. Пред очите му Дядо Коледа пада от покрива. Сащисаният продавач е принуден да заеме неговото място, а това съвсем не е по вкуса му. Очаква го голяма изненада, с обличането на костюма целият му вид се променя - сдобива се с шкембе, дълга брада и бяла коса. Предстои му да се справи с доста изпитания, за да свърши работата на белобрадия старец.

7. "Дъщерята на Дядо Коледа". Мери има успешна кариера, която трябва да загърби, когато баща се разболява. Красавицата се прибира у дома, за да поеме грижите за баща си и да движи семейния бизнес. Всичко би било малко по-просто, ако не се налагаше да води двойствен живот, защото е дъщеря на Дядо Коледа. Забавната история има и продължение, което също е приятно развлечение в дните около празниците. Във втората част Мери отново трябва да се притече на помощ на баща си. Тя обаче е разкъсана между неговите дела, собствената фирма и не на последно място е любовната връзка, която не бива да пострада.

8. "Да оцелееш по Коледа". За поредна година Дрю трябва да изкара Коледа сам. Героят на Бен Афлек този път решава да промени обичайно скучния си празник и да си намери семейство под наем. Предлага на Валко и съпругата му сериозна сума, за да се преструват на негови родители. Дрю с ентусиазъм се включва във всички традиционни дейности на фамилията около празника. Но това води до комични ситуации и множество раздори. Влиза в директен конфликт с голямата дъщеря в семейството, която отказва да се съобразява с неговите желания.

9. "Коледата невъзможна". Предколедното истерично пазаруване е представено със забавната история, в която се забърква Хауърд Лангстън. Героят на Арнолд Шварценегер има тежката задача да открие точно определена играчка за сина си. Твърде зает с работата си, неусетно той е оставил на заден план съпругата и детето си. Поредното разочарование, което предизвиква сълзи у малкото хлапе, е, когато Хауърд не отива на награждаването му по карате. Твърдо решен да се реваншира, бизнесменът отива да купи Турбомен, играчката, за която синът му си мечтае. За негов ужас се оказва, че тя вече е изчерпана. Очакват го доста изпитания, за да се сдобие с мечтания Турбомен.

10. "Какво искам за Коледа". Филмът разказва класическата история как две деца се опитват да съберат разделените си родители. Задачата им е затруднена, защото се налага да развалят отношенията между майка им и новия приятел. Естествено, като за Коледа, историята има хубав край, но докато стигнат до него, хлапетата са принудени да преминат през доста перипетии.