Бъчварова иска задълбочаване на икономическото сътрудничество със Сърбия

Възможно е откриването на общ туристически център между България, Сърбия и Румъния в Китай

Възможностите за задълбочаване на двустранното и икономическото сътрудничество между България и Сърбия обсъди вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова на срещата си с вицепремиера и министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия Расим Ляич. На разговора присъства и сръбският министър на финансите Душан Вуйович, съобщиха от правителствената информационна служба. 

По време на срещата бяха потвърдени традиционно добрите отношения между двете държави. С оглед на провеждащата днес в Белград Среща на правителствените ръководители на Китай и 16-те държави от ЦИЕ, вицепремиерите Бъчварова и Ляич обсъдиха възможността за откриване на общ туристически център между България, Сърбия и Румъния в Китай. Целта е привличането на по-голям туристически поток към трите страни.

На срещата беше обсъдена ситуацията около проекта „Южен поток“, като вицепремиерът Бъчварова потвърди позицията, изразена от министър-председателя Бойко Борисов по време на посещението му в Берлин.