16 декември : Прозорливост и дипломация

Хороскоп

15-12-2014, 18:19

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

15-21 декември : Отговорни избори

Слънце в Стрелец, Луна във Везни. Астрологична картина на деня

Дестабилизацията и стреса породени от променящите се условия ще изискват сега повече усилия от обичайното за овладяване на критичните ситуации и решаването на породените от тях проблеми. И въпреки, че този събитиен фон ще се разгръща най-вече в по-мащабен, социално-политически аспект, той ще окаже въздействие върху персоналните дела, както на отделни личности, така и на фирми, структури и организации, с които неизбежно в една или друга степен всеки от нас е свързан. А необходимостта да се потърси и намери общ език ще бъде предизвикателство за всички, без значение в какъв тип взаимоотношения са ангажирани-международни, обществено политически, делови, приятелски, роднински или любовни. Успехът ще бъде променлив и ще зависи от това доколко сме способни да създаваме и поддържаме равновесието във всички сфери на съществуването, без да ощетяваме никого. Привидно спорните ситуации ще изискват прилагането на натиск, но не принудата, а придържането към официалните етични норми и правила на поведение, съчетани с повече прозорливост и дипломация ще се окажат единствения инструмент за тяхното разрешаване. 

Настроението на дамите ще поражда допълнително напрежение. То вероятно ще бъде неустойчиво, трудно предвидимо и до голяма степен зависещо от външните обстоятелства и хармонията в средата в която се намират. Някои ще потърсят утеха и разтуха в шопинг терапия, но точно днес покупките могат да се окажат не съвсем удачни. Поводи за недоразумения могат да възникнат и като следствие на твърде голяма настойчивост, показна самоувереност и завишени очаквания.

Работа и бизнес
Денят не е подходящ за стартиране на нови проекти и начинания. Концентрирайте се във въпроси и дела, решенията и реализацията на които е можете да осъществите в кратки срокове. Финансови грешки и завишени разчети могат да застрашат стабилността на бюджета ви. В случай, че точно днес се налага да провеждате преговори с потенциални партньори, се опитайте да мислите няколко хода напред, тъй като принципните позиции установени сега, ще бъдат актуални през следващите няколко месеца. Не зацикляйте в детайли и подробности - за тяхното уточняване ще има далеч по-благоприятни условия през следващите дни.

Здраве, хранене и красота
Денят е подчертано опасен за здравето поради склонността към инциденти, остри и стихийно протичащи възпалителни процеси, влошаване на текущото здравословно състояние и проява на хронични симптоми. Някои от тях ще изискват незабавна намеса, други са показател за проблеми към които в миналото е проявено нехайство. Не отлагайте лечението! Денят ще донесе изцеление на онези, които са готови не само да подтиснат симптомите с медикаменти но и да бръкнат по-дълбоко в търсене на действителните причини за заболяването. Специално внимание изискват ендокринната и отделителната система, най-вече задстомашната жлеза и бъбреците. Търсете причините в блокирани и нерешени ситуации в личните връзки, както и в погрешните представи и нагласи по отношение на тях.

Денят е подходящ за лечение на зъбите и ушите, отстраняване на козметични несъвършенства и пластични операции. Последна възможност за тези, които искат да се освободят от излишните килограми преди празниците. Сега е момента за стартиране на едноседмична програма за редукция на теглото, чрез подходяща диета съчетана с антицелулитни и лимфодренажни процедури.