15-21 декември : Отговорни избори

Хороскоп

15-12-2014, 00:52

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на седмицата 15-21 декември

В седмицата, която ни предстои, за съжаление ще настъпи обрат в позитивните тенденции, с които свикнахме от началото на декември, тъй като тя ще ни поднесе някои не съвсем приятни изненади. В понеделник е падежът на поредната точна квадратура между Уран и Плутон. С годините като че ли посвикнахме с революционните обрати, процесите на разпад, генерирани от конфликта на гигантите, но както зимата, така и резултатите от него всеки път ни изненадват. Като по часовник, всеки път някоя планета пристига в точното време на точното място, за да фокусира напрежението в една или друга житейска област. Този път на ред е Венера, а фокусът се насочва към взаимоотношенията, партньорствата и ресурсите, разбира се в целия им спектър на проявление - от международни до съвсем частни и лични. Така през тази седмица ще се окажем свидетели или участници в спорни ситуации и конфликти между партньори, ожесточена конкурента борба и нестабилно финансово положение. Всичко това ще ни тласка към нестандартни постъпки и решения и занимания с дела, които по принцип не сме планирали.

В същото време ще се появи и необходимост да започнем нещо отначало или да се нагодим към променените обстоятелства. До голяма степен тя ще бъде обусловена с промени в близкото обкръжение и най-вече с представата относно това с кого можем и с кого не бива повече да съобразяваме плановете си за бъдещето. Някои връзки е трудно да бъдат преустановени, но още по-трудно е да продължим да тъпчем на едно място, затворени между ограничаващите обстоятелства, които те ни налагат. И докато разпадът им е естествена закономерност, която мнозина ще посрещнат с тъга, но и с облекчение, не така стои въпроса с някои привични блага, от които вероятно ще ни се наложи да се откажем поради неочаквани разходи или внезапно появили се ограничения. Може би ще се наложи да преразгледате плановете си, ако сте очаквали допълнителни доходи, на които сте разчитали да посрещнете новогодишните празници.

Предвид проверката на устойчивостта на междуличностните взаимоотношения през тази седмица, ще трябва да положим специални усилия, за да не загубим скъпи на сърцето си хора. Имайте предвид, че ще ви бъде много трудно да намерите път към помирение, в случай че инициирате конфликт. От една страна взаимоотношения, които са достигнали до своя естествен край, ще получат поредна покана за преустановяване, а от друга именно способността ни да преодоляваме заедно кризите и готовността ни за компромиси в името на стабилността на съюзи, на които държим, ще подпомогнат преминаването им в по-зряла фаза. Ситуациите през тази седмица ще изискват поемане на отговорност за личния избор, но не се изненадвайте ако неговото деклариране срещне отрицание, непристъпност или ледено мълчание. И тъй като седмицата ще бъде натоварена за всички с подобна реакция, можете да се сблъскате дори и без видима причина. Вероятно партньорът ви е изправен пред трудни избори и вътрешни дилеми. Не е задължително те да касаят пряко вашите взаимоотношения, но биха ги застрашили сериозно, в случай че проявите неразбиране. Имайте предвид това и не си правете прибързани изводи.

В общи линии предстоящата седмица ще ни напомни, че е още твърде рано за празници и ще изисква от нас по-сериозно отношение към всичко, което живота ни поднася сега. За това ще ни напомни и Меркурий, който в средата на седмицата ще последва Венера във хладния и взискателен свят на Козирога. Генералните изводи и философските разсъждения ще отстъпят място на разговори по същество, интерес към които ще има само ако са подплатени с конкретни факти и разумна аргументация. Дори да не ви се нравят формалностите, ще трябва временно да се примирите и да се нагодите към тях. Всяко нарушение на деловия график, несъобразяване със законите и установените правила носи опасност от загуба на завоювани позиции и неприятни проблеми.

На всички пожелавам повече търпение и мъдрост. Успех!