Старозагорски фирми и граждани събраха дарения за пострадалите от наводненията в Мизия

Инициативата е на ГК "Липа", от там са готови да помагат за подобна акция за постаралите хора от област Стара Загора

Граждански клуб ЛИПА и Обществен дарителски фонд Стара Загора организираха дарителска кампания за бедстващото население на гр. Мизия след наводненията през лятото.

Чрез парични и материални дарения, са събрани продукти за 150 коледни пакета, съдържащи: 1 кг боб, 1 кг леща, 1 кг ориз, 1 кг брашно, 1 кг захар, 1 л олио, пакет макарони, пакет кори за баница, 1 л вино, щафета салам, вафли, коледна свещ и картичка с коледно послание. Към пакетите ще се прибавят и дарените електрически печки и други полезни вещи, съобщават от гражданския клуб.

Днес даренията бяха натоварени на микробус, а утре, съпроводени от членове на Граждански клуб ЛИПА, ще бъдат транспортирани до гр. Мизия.

В църквата „Св. Св. Петър и Павел”, по предварително съгласуван списък, ще бъдат раздадени на нуждаещи се семейства, определени от Обществения съвет за Мизия. Акцията се осъществява с активното съдействие на енорийския свещеник отец Дилян Тенджерски, с помощта на местни доброволци, в присъствието на представители на Граждански клуб ЛИПА. Даренията на старозагорци ще достигнат до над 600 нуждаещи се жители на гр. Мизия.

Дарителите са старозагорски граждани, местни фирми - производители и търговци, а също така граждански сдружения, деца и ученици.

Дарителската кампания ще приключи на 18 декември с благотворителен търг, посветен на децата от Мизия, организиран от СОУ „Железник“. Събраните междувременно дарения и тези от благотворителния търг ще бъдат изпратени отново на нуждаещите от гр. Мизия.

Организаторите на кампанията съобщиха до медиите очакват да има подобна национална реакция и за нуждаещите от област Стара Загора, пострадали от последните наводнения, за което Граждански клуб ЛИПА и Обществен дарителски фонд също ще работят активно.