Граждански клуб призовава старозагорци да помогнат на бедстваща Мизия

Жителите на града са поставени в бедствено положение и спешно се нуждаят най-вече от храна и топлина, държавата нехае

Граждански клуб ЛИПА, съвместно с Обществен дарителски фонд Стара Загора организират дарителска кампания за набиране на парични средства, отоплителни уреди и хранителни продукти за бедстващото население на гр. Мизия.

Това съобщават днес от Гражданския клуб в писмо до медиите в Стара Загора и се обръщат към гражданите и бизнеса в общината с призив за подкрепа на дарителската кампания.

Група членове от Граждански клуб ЛИПА лично са се запознали с тежкото състояние на населението от гр. Мизия след наводненията през лятото и мудната реакция на държавата за преодоляване на последствията от природното бедствие.

В началото на зимата голяма част от жителите на града са поставени в бедствено положение и спешно се нуждаят най-вече от храна и топлина.

Със събраните пари ще бъдат закупени отоплителни уреди и хранителни продукти, съобщават организаторите на акцията. Даренията ще бъдат транспортирани от членове на ГК ЛИПА и в тяхно присъствие ще бъдат предадени лично на нуждаещите се граждани на Мизия, с подкрепата на местни партньорски организации.

Кампанията трябва да приключи с раздаване на даренията в началото на декември т.г.

Парични средства мотат да се привеждат по специална дарителска сметка на Обществен дарителски фонд - Стара Загора.

Набирателна сметка специално предназначение

ПИБ - гр.Стара Загора
IBAN:BG72FINV915053BGN0DJ4E