9 декември: Комфорт и задоволени потребности

Хороскоп

08-12-2014, 21:53

Снимка:

http://www.aqua-dome.at/

Автор:

Eлена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата : Анкета за съмишленици

Слънце в Стрелец, Луна в Рак. Астрологична картина на деня

Осезаемата чувствителност и емоционалност, които ще наблюдаваме днес, ще се приема нееднозначно и ще остави различни впечатления у всеки. От една страна тя ще ни помага както с лекота да привличаме емоционална подкрепа, така и да се настроим емпатично към околните и да получим интуитивно усещане за тяхното състояние и нужди. От друга, силните емоции и чувства могат да избият в неконтролируеми емоционални реакции на събития и ситуации, развиващи се не според нашите очаквания. Денят е подходящ за общуване с тези, които се вписват в най-близкото ви обкръжение, а контактите с хора, към които чувствате привличане, но всее още нямате установени взаимоотношения, могат да не отговорят съвсем на очакванията ви.

Като изключим емоционално-чувствените вълнения, люшкащи се между възторга и истерията, денят ще премине спокойно, без особени изненади. Мислите ще ни теглят към дома и в случай, че имате възможност да прекарате повече време в него, не се съпротивлявайте на естествените си стремежи. Търсете средата и хората, които ви осигуряват емоционална сигурност и комфорт. Обърнете внимание на децата и родителите си - днес по-добре от всякога ще можете адекватно и пълноценно да се погрижите за техните нужди. Уместно е да се погрижите за защитата на вътрешното си пространство, а също и да не нарушавате личните граници на околните. В случай че се сблъскате с нечие раздразнение, то най-вероятно ще е форма на инстинктивна защитна реакция, която не бива да пренебрегвате.

Работа и бизнес
Деловата атмосфера днес ще е спокойна, което ще ни позволи да се заемем с текущите си задачи, както и да обмислим съществуващите възможности за укрепване на професионални и бизнес позиции. Подходящо е да изложите вашите очаквания пред ръководители и хора, от които зависи реализацията не професионалните ви амбиции. Не се смущавайте ако по време на разговора към вас бъде отправена и критика. Тя най-вероятно е градивна и цели усъвършенстване на професионалните ви качества и повишаване на личната ви ефективност. Категорично се въздържайте обаче от ласкателства и комплименти - те биха имали по-скоро обратен ефект.

Здраве, хранене и красота
Денят е подходящ за всякакви релаксиращи и възстановителни процедури, но най-осезаем ще бъде ефекта от водолечението и масажите. Все пак най-важното от всичко е да намерите време и подходяща форма за да се погрижите за нуждите на тялото и душата си. Бъдете сенситивни и отзивчиви към тях. Ако нямате други възможности, вкусната храна и пълноценния сън ще доставят на организма усещането за комфорт и задоволени потребности.
Днес можете да се заемете с отстраняването на козметични недостатъци, нежелано окосмяване, несъвършенства по кожата. Сега е момента да започнете двуседмична програма за борба с целулита и наднорменото тегло, чрез масажи, козметични средства и подходяща диета. Така със сигурност ще посрещнете новогодишните празници с повече самочувствие.