Седмицата : Анкета за съмишленици

Хороскоп

07-12-2014, 23:56

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Eлена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на седмицата 8 - 15 декември

Предстоящата седмица ще продължи и доразвие пламенните тенденции, наложени от господството на огнената стихия, които наблюдаваме от началото на декември. След Венера, Меркурий и Слънцето ще поемат щафетата в осигуряването на благоприятни тенденции, родени от тригона им с Юпитер. Те ще ни открият възможности за важни инициативи, нови полезни познанства, регулиране на конфликти и решаване на делови и лични въпроси. Въпреки тази нечувана Юпитерианска щедрост обаче следва да имаме едно на ум, тъй като Юпитер вече е заел стационарна позиция и още в понеделник ще започне годишния си ретрограден цикъл. А спирането на Юпитер и първите дни от неговата ретроградна фаза, образно можем да опишем като внезапно спиране на бърз влак и свързания с него физически и емоционален дискомфорт. Понякога, както в настоящият случай, набраната инерция може и да не ни позволи да спрем навреме. Особено внимание изискват новите начинания и проектите, които стартираме в този момент. Необходимо е още веднъж щателно да проучим условията и да претеглим всички за и против, тъй като от една страна съществуват тенденции към преувеличаване на очакванията и възможностите, а от друга, вероятността независещи от нас обстоятелства да укажат нуждата от съществени корекции в първоначалните планове и намерения е значителна.

Въпреки внезапното спиране на оптимистичния порив, за мнозина това ще бъде една много щастлива седмица, богата на приятни пътувания, тясно общуване с близки хора и съмишленици, заслужени награди и важни победи. Ще имаме възможност също така да направим ревизия на обкръжението си и да преценим с кого ще продължим да градим дългосрочни отношения и кого ще оставим в миналото. Не се бойте да прекъсвате стари и изчерпани взаимоотношения - освобождаването от тях ще ви отвори пътища към по-благополучно бъдеще. В средата на седмицата Венера прекрачва границите на зодиакалния Козирог и на мястото на въодушевлението във взаимоотношенията ще се настанят сдържаност в чувствата и строгост в оценките. В празничният месец фриволностите, флиртовете и лекомислието едва ли ще се радват на популярност. Затова пък романтичните  и деловите връзки, възникващи в този период, могат да се превърнат в сериозни и дългосрочни партньорства.

И тъй като Луната вече навлезе в намаляваща фаза е много по уместно да се концентрираме в текущи задачи и проекти или в осъществяването на фоновите тенденции. Като например благоприятните възможности за реализацията на колективни цели и проекти, нововъведения и реформи. Успешно ще протичат дейностите на неформалните групи, особено онези вдъхновени и обединени от идеите за независимост и свобода на изразяване и самоопределяне.

На всички пожелавам успешна и щастлива седмица!