Втора механизирана бригада се включва в помощ за Гълъбово

Затворен е пътят Раднево - Нова Загора

Около 3 метра е дупката на дигата на р. Сазлия, която е причина за наводнението на подстанция Гълъбово, захранваща града и няколко села в региона. Екипи на РДПБЗН, EVN, МВР и Напоителни системи са на място. Наложи се поетапно спиране на тока в населените места, захранвани от подстанцията, но по последна информация на повече от 50% от абонаните електрозахранването вече е възстановено.

След заседанието на Областния кризисен щаб в петък сутринта се очаква помощ със специализирана техника от Втора механизирана бригада за укрепване на дигата и отстраняване на проблема. В региона има наводнени няколко къщи и дворове, няма пострадали и бедстващи хора.
В Раднево остава в сила обявеното бедствено положение. Има наводнени къщи и евакуирани хора. Също няма информация за бедстващи и пострадали. Едно семейство е настанено в МБАЛ „Д-р Д. Чакмаков”. С помощта на тежкотоварна техника се изграждат диги на критични точки. Затворен е пътят Раднево - Нова Загора.
В четвъртък вечерта инж. Ранов и заместникът му Маноил Манев посетиха Гълъбово и Раднево, където проблемите след големите количества дъжд са най-сериозни. Двамата се срещнаха с кметовете на двете общини Николай Тонев и д-р Юлиан Илчев, които им предоставиха актуална информация за обстановката.