Обявиха бедствено положение в Раднево

Наводнени са дворове, 14-годишна черква потъна във вода

Към 15:00 ч днес на територията на община Раднево е обявено бедствено положение. Това съобщи МВР Стара Загора. Причината за това са голямото количество валежи паднали през изминалото денонощие, наводнените дворни места в селата: Сърнево, Любеново, Знаменосец, Боздуганово, Тополяне и гр. Раднево, както и преливане през преливниците на язовир Раднево и язовир Константиновец.
Взети са всички необходими мерки за защита на населението, както и извършването на неотложни и аварийно-възстановителни работи.
Към настоящия момент други общини в областта с обявено бедствено положение няма. Водата от наводнените дворове се оттича.

140-годишната черква „Св. Йоан Рилски“ в радневското село Полски градец е наводнена от обилните валежи през последното денонощие, съобщи по Радио Стара Загора кметът на селото Тончо Тончев.

Хората от Полски градец изгребват ръчно водата от храма. Пострадали са и кметството, и читалището в селото. Според кмета, заради лошото състояние на сградите, при по-обилни валежи водата прониква директно през покривите.

Жителите на селото нееднократно са сезирали държавните и църковни органи за рушащите се кметство, читалище и черква. Има залети прилежащи улици и дворове в селото, но няма пострадали хора, каза още кметът на Полски градец Тончо Тончев.