След снежния ад сега щатът Ню Йорк очаква наводнения

Властите се опасяват, че е възможно някои сгради да се срутят

Снеговалежите в североизточните американски щати намаляват, съобщават синоптиците, но възниква нова опасност с очаквания този уикенд дъжд и топенето на снега.

Властите в щата Ню Йорк се опасяват, че е възможно някои сгради да се срутят, тъй като дъждът ще увеличи тежестта на натрупалия се по покривите им сняг, предаде БНР.

"Повишаването на температурите засилва опасността от наводнени. Затоплянето ще предизвика топене, топенето - вода, а водата- наводнения. Колко силни и къде е трудно да се каже", предупреди губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

За целта се вземат всички необходими мерки -допълнителен брой помпи, лодки, високопроходими автомобили, чували с пясък, извикана е кавалерията. Снежното време обаче наложи да бъдат отменени някои спортни събития.

Щатът остава парализиран от рекордните снеговалежи. Само в Бъфало падналото за три дни количество сняг се равнява на обичайното за цяла година. На места снежната покривта достига почти 2 метра и половина. Снежните бури отнеха живота на 13 души предимно от измръзване и сърдечни удари.