ПГ на ГЕРБ ще засили сътрудничеството си с парламента на Холандия

Договорено бе взаимодействие в областта на сектор „Сигурност“

Парламентарната група на ГЕРБ ще засили значително сътрудничеството си с парламента на Холандия. За това се договориха председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и заместник-председателят на ЕНП Корийн Вортман-Кол.

Това стана по време на Срещата на високо равнище между председателите на парламентарни групи от националните парламенти на страните-членки на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов и Кол обсъдиха теми от взаимен интерес за България и Холандия като борбата с организираната престъпност, с митническите престъпления и с корупцията. Акцент от разговора беше и сътрудничеството в противодействието на трафика на хора в контекста на общите европейски усилия в тази сфера. Заместник-председателят на ЕНП и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се договориха и за провеждането на работни срещи между двата парламента. По този начин България и Холандия могат да си партнират и в подготовката на законодателни инициативи на европейско ниво, както и в хармонизирането на европейското законодателство с националните законодателства на страните-членки на ЕС.