ГЕРБ и Фракцията на ХДС/ХСС ще работят съвместно по темите за сигурността и съдебната реформа

Цветан Цветанов проведе среща с бившия вътрешен министър на Германия

Заместник-председателят на Фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага и бивш федерален вътрешен министър на Германия Ханс-Петер Фридрих поздрави заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов с избирането му за председател на парламентарната група на най-голямата партия в 43-то Народно събрание. Това стана по време на работна среща между Цветанов с Фридрих в Брюксел в рамките на Срещата на високо равнище между председателите на парламентарни групи от националните парламенти на страните-членки на Европейския съюз, съъобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Зам.-председателят на Фракцията на ХДС/ХСС изпрати поздрави и на българския премиер Бойко Борисов за спечелването на парламентарните избори и за всички положени усилия за формирането на стабилно правителство.

Ханс-Петер Фридрих, който отговаря за връзките на германския Бундестаг с Брюксел, с националните парламенти и партиите-членки на ЕНП, покани Цветан Цветанов да посети Германия, за да се срещне с председателя на Фракцията на ХДС/ХСС и с представители на вътрешната и външната комисии в Бундестага. Целта на срещите е да се координират бъдещи съвместни действия между партията-мандатоносител в България в лицето на ГЕРБ и Бундестага. Сред първите теми, по които ще могат да работят съвместно инициативи представители на ПГ на ГЕРБ и на Фракцията  ХДС/ХСС са реформите в сектора „Сигурност“, съдебната реформа и гарантирането на финансовата стабилност и икономическото развитие.
От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари за поздравленията и прие поканата да посети германския Бундестаг.