Караянчева: Кражбата на тефтерчето на Златанов- пошла инсценировка на „Костинброд”-2

Настояваме компетентните органи да открият тефтерчето и всички да разберат истината

Кражбата на тефтерчето на Филип Златанов е пошла инсценировка на „Костинброд”-2. Това каза на брифинг в парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ  по повод изчезналите скандални тефтери на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов, предаде Агенция „Фокус“.

„Някакви комисии разследваха нещо и не стигнаха до никъде. От ГЕРБ настояваме компетентните органи да предприемат всички мерки за откриването на тефтерчето. Не можем да си обясним защо въпросното вещо лице е сигнализирало чак 24 часа след кражбата. Докога разни сценаристи ще влияят на общественото мнение чрез инсценировки?“, заяви Караянчева.

По думите й, от ГЕРБ настояват всички да разберат истината. „Настоявам всички компетентни органи да си свършат работата по случая. Това, че е изчезнало веществено доказателство, не означава, че делото трябва да бъде прекратено. Българските граждани трябва да знаят истината“, каза още Цвета Караянчева.

Българското общество трябва да види всичко, което уж е записано във въпросното тефтерче на Филип Златанов. „За нас е необяснимо поведението и отношението на вещите лица по делото към веществените доказателства. Винаги сме декларирали, че нямаме отношение към този безскрупулен опит за удар върху държавността. Настояваме да бъдат изобличени всички сценаристи, които направиха опит да дискредитират българския президент“, посочи Караянчева.

„Точно тогава ще бъдат сринати окончателно всички сценарии на разни дами, партийни остриета, които говореха за нещо, което не са виждали и на разни господа, които показваха среден пръст на протестиращите български граждани“, допълни Караянчева. Тя уточни още веднъж, че от ГЕРБ настояват всички компетентни органи да си свършат работата по случая. „Кой има интерес да излезе тази информация 24 часа по-късно? Това не е нормално да се случва“, каза още Цвета Караянчева.