Влаковите машинисти в Германия предсрочно прекратяват стачката

Свят

07-11-2014, 19:53

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рекордна стачка парализира Германия

Това е добър знак за нашите клиенти и персонал, заяви ръководителят на профсъюза GDL Клаус Везелски

Националният железопътен оператор се провали в опита си да получи от съда разпореждане за спиране на стачката на машинистите. Профсъюзът, който ги представлява, обаче обяви, че слага край на стачката по-рано, съобщава Deutsche Welle.

Ръководителят на профсъюза GDL Клаус Везелски обяви във Франкфурт, че стачката, която бе планирано да продължи до понеделник сутринта, ще приключи в събота в 18.00 часа местно време. Новината дойде малко след като съдът обяви, че е отхвърлил жалбата на „Дойче бан" за принудително връщане на машинистите на работа. Везелски триумфално заяви, че решението на съда означава, че профсъюзът е в правото си да стачкува и машинистите да не се явяват на работа до 4.00 часа в понеделник, както е било планирано. Той определи решението на профсъюза да се сложи край на стачката с повече от един ден по-рано като жест на примирие.

От своя страна ръководител от „Дойче бан" заяви, че решението на машинистите от съюза да се върнат по-рано на работа показва, че оспорването на стачката в съда от железопътния оператор също е дало резултат.

"Това е добър знак за нашите клиенти и персонал", коментира той.