Ивелина Василева: Опазването на околната среда е свързано с грижата за децата ни

Чакат ни и спешни задачи, и дългосрочни цели, които съм убедена, че ще постигнем

Приемам ключа за Министерството на околната среда и водите с чувство на огромна отговорност, с чувството на човек, който е отдал голяма част от живота си на темите, свързани с околната среда и работил с колегите от ведомството в продължение на 4 години. Това каза новоизбраният министър на околната среда и водите Ивелина Василева, след като й бе връчен ключът за министерството от страна на бившия служебен министър Светлана Жекова, предаде Агенция „Фокус”.

„Аз съм убедена, че ни свързва една обща мисия и огромна отговорност, защото отговорността за опазването на околната среда е свързана с грижата за децата ни. Вярвам в експертността и компетентността на хората, които работят във ведомството и ще разчитам на това, защото всички знаем, че предизвикателствата, пред които се изправяме, ще бъдат много тежки”, посочи Василева.

„Чакат ни и спешни задачи, и дългосрочни цели, които съм убедена, че ще постигнем заедно с колегите с усещането, че наистина допринасяме за това България да се движи по устойчив път на развитие”, добави тя.
При церемонията по предаването на властта бившият служебен министър Светлана Жекова заяви, че връчва ключа на МОСВ в ръцете на доказан професионалист с политическа визия.

„Пожелавам му да превърне този ключ в ключа към решаване на всички проблеми и предизвикателства в министерството и в нашия нелек сектор. В служебното правителство в продължение на 3 месеца работихме много упорито, за да помогнем на едно дългосрочно и стабилно правителство да поеме по устойчив път, което е много важно особено за околната среда”.