Миков: БСП няма да подкрепи структурата на правителството

Според него без промяна на данъчното облагане, трудно ще се доближим до Европа

БСП лява България няма да подкрепи структурата на правителството, защото се наблюдава увеличение на ресорите очевидно, заради широкия формат на четворната формация.
Това заяви лидерът на БСП лява България Михаил Миков от парламентарнат трибуна, предаде Агенция „Фокус”.

„Ще гласуваме и против избора на едно дясноцентриско правителство с ясното съзнание, че въпреки опитите за намиране на диалог, той не е достатъчен в парламента. Чухме от някои от лидерите, че целта им била да извадят БСП и ДПС на власт. Декларирането на едни такива цели, няма да реши проблемите, които стоят днес в нашето разделено общество. То не е разделено само полически, то е разделено социаликономически”, заяви Миков.

Той посочи, че е било подчертано, че 20% от българските граждани живеят в бедност. Според него без промяна на данъчното облагане, ние трудно ще се доближим до Европа, където повечето страни имат прогресивно данъчно облагане. „Съмняваме се, че правителството ще може да осигури такъв натиск върху администрацията, в който гражданите да усетят по-справедливо общество”, подчерта той.

Миков заяви, че не са чули вижданията за социалните неравенства, които по думите му пораждат социални конфликти. „Прилагането на трудовото законодателство днес в България е един от големите проблеми и той не се решава от нашето разбирателство”, каза още Михаил Миков.