Радан Кънев: От компромисите, направени от партиите ще спечели всеки българин

България ще има реформаторски настроен екип и правителство

Днес пред нас е резултатът на компромиса. За компромисите всички ние ще платим висока политическа цена, но полза ще има всеки българин. Ние от Реформаторския блок обещахме и направихме всеки компромис да стигнем до тук. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев от парламентарната трибуна.

България ще има реформаторски настроен екип и правителство. Ще дадем старт на реформата в съдебната система - тук не направихме компромис и няма да направим. Това правителство няма да отдалечи България от Европа, не го казвайте!

Обещанието да извадим БСП и ДПС от властта е всичко друго, но не и антиполитика. Политика на противопоставяне ние няма да водим. Ще търсим всеки глас независимо от парламентарната група за решение, което ще е от полза на гражданите, заяви Кънев.
Вчера благодарение на бездействието на БНБ, НАП, ДАНС и Комисията по банков надзор четвъртата по големина банка фалира. В това отношение компромиси не могат да се правят.
Всеки депутат ще получи програмната декларация на правителството, за да може всеки да следи изпълнението й.

Искам да благодаря на г-н Борисов за промяната в стила на поведението му. Аз ще гласувам за кабинета "Борисов 2". По-късно ще поздравя този кабинет с една песен на Стинг.", каза Кънев.
Успешният вот на Народното събрание днес ще донесе реална полза и победа за всеки, който вярва в политическата промяна, подчерта Радан Кънев.