Бойко Борисов: Предлагаме проевропейско, реформаторско правителство

Заедно с РБ и подкрепата на АБВ и ПФ ще се опитаме да решим проблемите на България

Съзнавайки трудностите, пред които е изправена в този момент България – ние от ГЕРБ заедно Реформаторския блок, с подкрепата на Патроиточния фронт и АБВ представяме едно проевропейско, реформаторско правителство, което ще се опита да реши проблемите на България. Това заяви пред депутатите от 43 –то Народно събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Извън този мандат трябваше да обявим, че отиваме на избори, подчерта Борисов и призова всички да се съобразят с това.

Поемам тежката отговорност да водя новото българско правителство. Поемаме своята отговорност, Бог да е с нас за доброто на България, заяви Борисов.

Зад нашият проевропейски кабинет стои политически и обществен консенсус, че реформите са необходими, поясни Борисов и допълни, че правителството ще постави основите и се надява да бъде гарантирано стабилното развитие на България.

„Това зависи от всички, които сме тук. Време е за работа, да строим”, посочи Бойко Борисов. Той постави следните цели - "стабилизираме икономиката, мобилизираме своите усилия за най-добрите решения за развитие на държавата, да направим България в добри място за живеене, да модернизираме управлението в синхрон с модерните процеси, бърз икономически растеж, да провеждаме социална политика, която помага на уязвимите групи, да засилим ефекта от инфраструктурните проекти, да гарантираме националната енергийна независимост от страната".

„Резултатите от изминалите избори ни дадоха сложна задача. При подобна ситуация имахме основанието да кажем, че това сложно представителство не може да излъчи правителство и да потърсим като изход нови избори”, поясни Борисов.

„Стигнахме до днешния ден след тежки дебати, но върнахме истинския смисъл на политиката. Всички ние сме желани, въпреки различията, за да изведем България по пътя на прогреса”, коментира лидерът на ГЕРБ.