Методи Андреев: Правителството трябва да прави реформи

Според него кабинетът е направен по формулата за споделена отговорност

Правителството, каквото и да е, трябва да прави реформи. Това каза Методи Андреев, депутат от гражданската квота на ГЕРБ, в интервю за предаването „Newsroom“ по ТВ7. 

„Реформаторите, например, поемат едни доста тежки сектори, каквото е здравеопазването. Там всеки български гражданин усеща какви са проблемите в здравната ни система. В останалите сектори, които са им дадени като министерства, тъй като те се преценили, че там могат да бъдат полезни и затова смятам, че единственото, което трябва да се прави там е да се правят реформи”, обясни Методи Андреев.

На въпрос не се ли опасяват, че негативите от новия кабинет, отново ще бъдат в полето на ГЕРБ, тъй като има вече обществени настроения срещу определени имена, дадени от Реформаторския блок, Методи Андреев отговори: „При всички случаи трябва да е ясно едно – министрите, дадени от Реформаторския блок са дадени от Реформаторския блок. Ние не можем като преговарящи да коментираме личности. Но тъй като аз не присъствам на разговорите и преговорите, не мога да правя по-категорични коментари. По никакъв начин не мога да коментирам колегите от Реформаторския блок и техните качества, както не мога да коментирам и претенциите на Патриотичния фронт относно политиките, разписани между Реформаторския блок и ГЕРБ. Реформаторският блок поема ангажимент по отношение на компетентността на хората, които той предлага“.

Методи Андреев наблегна още на въпроса, че правителството е направено по формулата за споделена отговорност. „Това означава всеки, който предлага от своята квота министър, носи отговорност за него“.