Радан Кънев: Поисканото от Патриотичния Фронт е съгласувано с ГЕРБ и РБ

Валери Симеонов: След час ще продължим срещата

По всички ключови въпроси от същностна важност за ПФ бяха намерени общи формулировки между трите формации. Това заяви съпредседателят на ПГ на Рефораторският блок Радан Кънев пред журналисти след проведената среща с ГЕРБ и Патриотичния фронт, предаде "Фокус".

„Непреодолими проблеми оттук-нататък няма. Имаме нужда от още малко време техническа работа, която ще продължи след около час”, добави Кънев.

Според Кънев съдействието на РБ към момента е основен стабилизиращ фактор за изграждане на мнозинство в 43-тия парламент.

По отношение на Патриотичния фронт той коментира, че каквото и да са поискали, е било съгласувано между трите формации. След това ще бъде отразено в крайния вариант на декларацията. Кънев отрече на тристранната среща да са обсъждали кадрови въпроси.

„Не съм толкова силен, че моя пост да срути правителството”, пошегува се Кънев на въпрос защо няма да бъде вицепремиер.

„Имаше различни теми, свързани с изборното законодателство, установяване на тридетния модел, който е съвпадение между ПФ и ГЕРБ”, разказа той за срещата.

Радан Кънев уточни, че след час ще продължат разговорите в троен формат, а окончателно изявление ще има след това.

Трябва да доработим, така че след час ще продължим срещата, обясни пък председателят на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов.

Красимир Каракачанов допълни, че има ще неща за довършване. Очаква се сега на среща с ГЕРБ да влязат за преговори АБВ.