Президентът проведe консултации с Реформаторския блок

В срещата участваха лидерите на всички партии в коалицията на реформаторите

Президентът Росен Плевнелиев и представители на ПГ на Реформаторския блок проведоха в президенството среща в рамките на консултациите на държавния глава с парламентарно представените сили преди връчването на мандат за съставяне на правителство.
От Реформаторския блок за разговорите на "Дондуков"2 дойдоха лидерите на партиите в коалицията - Меглена Кунева, Радан Кънев, Божидар Лукарски, Борислав Великов, Корман Исмаилов, Николай Ненчев.

На влизане в президентството лидерът на ДСБ Радан Кънев не пожела да коментира пред журналисти написаното в профила му във Фейсбук, че би приел да стане премиер, но само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участва, и на семейството му.
Много ясно беше написано за какво става дума на база на един личен разговор, посочи Кънев. В профила си в социалната мрежа той съобщи, че днес сутринта е провел разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

На консултациите с политическите сили държавният глава  обсъжда и неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, и приоритетите на 43-то Народно събрание. От 14 ч. той ще разговаря с представителите на ДПС.