НС създаде Временни комисии по правни въпроси и бюджет и финанси

Най-важните задачи на депутатите от двете комисии – докладът за КТБ и актуализацията на бюджета

Депутатите създадоха временни комисии по правни въпроси и бюджет и финанси. И двете комисии са с по общо 20 депутата, като те ще работят до създаването на постоянните.

Припомняме, че една от най-важните задачи на депутатите от двете комисии е бързо да разгледат доклада на Българска народна банка (БНБ) по казуса с Корпоративна търговска банка (КТБ), както и предложената от служебния кабинет проф. Георги Близнашки актуализация на държавния бюджет.

За председател на временната правна комисия бе избран Данаил Кирилов от ГЕРБ. Останалите членове от партията на Бойко Борисов в тази комисия са Димитър Лазаров, Десислава Атанасова, Красимир Ципов, Алтимир Адамов, Свилен Иванов и Добромир Проданов. Социалистите ще бъдат представени от Мая Манолова, Чавдар Георгиев и Филип Попов, а гласът на ДПС ще бъде изразен от Четин Казак, Митхат Метин, Хамид Хамид.

Димитър Делчев и Петър Славов ще представят Реформаторския блок, Христиан Митен и Емил Симеонов - Патриотичния фронт, Явор Хайтов - Български демократичен център (бел. ред. ПГ на ББЦ в парламента се преименува). „Атака" изпраща Явор Нотев в тази комисия, а АБВ - Кирил Цочев.

За шеф на временната парламентарна бюджетна комисия депутатите избраха Менда Стоянова, която от седмици наред води и тежките преговори на партията на Бойко Борисов за създаване на ново правителство на страната ни. ГЕРБ изпращат в тази комисия и Ивайло Московски, Димитър Главчев, Владислав Николов, Делян Добрев, Лиляна Павлова, Диана Йорданова.

От „БСП - Лява България" ще участват Румен Гечев, Петър Кънев, Георги Търновалийски, а ДПС ще бъдат представяни от Алиосман Имамов, Петър Чобанов и Йордан Цонев. Димитър Танев и Корман Исмаилов са реформаторите в бюджетната комисия, а патриотите са Валери Симеонов и Емил Симеонов. По един свой представител имат Българският демократичен център, „Атака" и АБВ, а именно - Георги Ковачев, Николай Александров и Ивайло Калфин.