Емил Радев: Насилието може да бъде предотвратено с повече уважение към различните култури

Той настоя за ускореното приемане на директивата за резервационните данни на пътниците

Ислямска държава се е превърнала в идея, едва ли не мираж, който обаче трябва да бъде развенчан. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ Емил Радев по време на разискванията за европейските бойци от редиците на Ислямска държава в Европейския парламент.

Според Емил Радев, единственият начин за гарантиране на европейската сигурност към момента е чрез налагане на принудителни мерки като например ограничаване правото за пътуване на лица, заподозрени в терористична дейност и ускореното приемане на директивата за резервационните данни на пътниците, за която настоява и Съветът. Въпреки това, Радев настоя тези мерки да са съобразени с основните човешки права и защитата на личните данни, както и да има достатъчно гаранции, че няма да бъдат неправомерно използвани.

"Искрено вярвам, че в едно толерантно и приобщаващо общество броят хора, които искат да се присъединят към терористични организации, е значително по-малък, а насилието може да бъде предотвратено с повече уважение към различните култури", заяви още българският евродепутат Емил Радев.