16 октомври: Вдъхновете се от ..себе си

Слънце във Везни, Луна в Рак-Лъв

В четвъртък, все още ще бъдем посветени преди всичко на личните си нужди и интереси, на за разлика от предходните дни усилията ни да се погрижим за техния материален успех ще бъдат далеч по-малко ефективни. До ранния следобед Луната ще се движи на празен ход, което обичайно предизвиква застой в делата ни. Но пък е идеалния момент да обърнем поглед навътре и да се опитаме да се почувстваме комфортно с вътрешната си реалност. Луната вече е в последната си фаза, която предразполага към седативни състояния, подходящи за духовна работа и освобождаване от натрупания емоционален багаж, с цел постигане на психически и емоционален баланс. Постарайте се да прекарате първата половина на деня в усамотение или в интимен кръг. Не се насилвайте да правите нещо което не ви харесва, нито пък да се срещате с някой, който не ви е приятен. Саможертвата ще се окаже неоправдана.

Следобед, с навлизането си в зодиакалния Овен, Луната ще активира огнената стихия и съответно ще актуализира благоприятните възможности за растеж и разширение предоставени но от огнения тригон през настоящата седмица. Разбира се, за да се синхронизираме с темперамента на въздушната стихия ще трябва да станем малко по-дръзки, провокативни и отрити. Сега е момента смело да демонстрираме своите качества, умения идеи и постижения, особено пред тези, чието внимание и подкрепа желаем да привлечем. През следващите дни ни очакват ярки социални събития и успехи, тенденцията за които ще стане видима още във вечерните часове на днешния ден. Естествено, те няма да настъпят от само себе си не и преди да ни изправят пред необходимостта да вземем важни решетния, касаещи ангажименти в социалния живот, да обсъдим проблеми и постигнем съгласие във важни партньорски връзки или да реализираме идеи, които преди това сме биле принудени да отложим.

Работа и бизнес
През първата половина на деня ще имаме възможност да се посветим на работа която до момента сме отлагали поради липса на достатъчно време. Направете го, за да можете да разполагате с времето и потенциала си през следващите дни. Те ще предоставят възможности за реализация на смели идеи, проекти от социално-обществена значимост и постигане на споразумения с важни партньори. Блестящи възможности и великолепни резултати ще постигнат онези които се изявяват в по творческите професии, международната търговия, рекламата и публичната сфера. Всъщност всички които са ангажирани с личния си растеж, ще почувстват разширение на възможностите, стига поставените цели да бъдат в контекста на социалния интерес.

Здраве, хранене и красота
Денят е свързан с кръвообръщението и е благоприятен за всякакви пречистващи процедури-най-вече на кръвта. Това ще ви гарантира сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит. Благоприятен ден за билколечение и фитотерапии. Консумирайте повече плодови и зеленчукови сокове за да подхраните организма си с витамини. Ако обезцветявате косата си и я поддържате в русата гама, то днес и в следващите два дни, процеса ще протича при минимум вреда върху структурата и целостта на косъма.