Алкохол, не ебола, причинил смъртта на британеца в Скопие?

От македонското здравно министерство допускат, че смъртта на британеца може да се дължи на алкохолно отравяне, а не на вируса Ебола

Представители на македонското здравно министерство смятат, че смъртта на британеца, в Клиниката за инфекциозни заболявания, може да е настъпила от алкохолно отравяне, а не от Ебола, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки Йованка Костовска, директор на управлението за инфекциозни заболявания в министерството.

По думите на Костовска в министерството не изключват също починалият британец да е страдал от жлъчно или чернодробно заболяване.

Йованка Костовска подчертава, че "макар симптомите, открити в починалия, да насочват за вируса Ебола, съответните епидемиологични анализи показват, че е малка вероятността да става дума за това опасно заболяване".

Днес се очаква да бъдат обявени официалните резултати от изследването на пробите, което се извършва в Германия.

Вторият британец, който бе отседнал в същия хотел заедно с починалия и бе откаран в болница с подобни симптоми, в момента се намира в хотела без никакви симптоми на заразата.

Гостите и служителите в хотела обаче, са поставени под карантина и нямат право да го напускат.

Жертвите на смъртоносния вирус ебола са вече 4033.

Девет души са починали в други държави, включително САЩ, Испания, Сенегал и Нигерия.

Световната здравна организация, която изготвя статистиката си на базата на събрани от здравните власти на засегнатите страни данни, посочи, че има 8 399 предполагаеми или потвърдени случая на заболели от смъртоносния вирус.