Баща: Детето ми каза, че "чичкото" я ударил, а после съблякъл

Нямам какво да кажа. Искам справедливост. Искам полиция, прокуратура да си свърши работата

Дъщеря ми сподели за „чичкото, който я е ударил и след това я е съблякъл“. След това ми показа къде я е пипал. Пипал я е „горе... долу“. Това разказа в сутрешния блок на bTV Росен Симеонов - бащата на Анна-Мария – детето с аутизъм, за което от вчера стана ясно, че има съмнения да е било насилвано в училище.

Родителите стигат до извода, след като един ден детето се прибира от училище без оранжевия си спортен сутиен. След това дрешката е открита в учителската стая без да стане ясно как се е озовала там и никой не се е и поинтересувал, по думите на бащата.

„Какво да ви кажа, нямам какво да кажа. Искам справедливост. Искам полиция, прокуратура да си свърши работата“, призова през сълзи бащата.

„Един зам.-министър не може да говори по този начин – че се разсъблича и разголва. Аз не съм го казвал. Ми и аз мога да си напиша протокол. Аз никакъв такъв не съм разписвал“, разстрои се още повече Симеонов.

Детето в момента не иска да излиза, превъзбудена е, обясни той. Трудно влиза в банята, явно там и напомня нещо – плочките ли, тоалетната чиния ли, не знам продължи той.

Според Соня Милчева, социален педагог, срещата, която е била проведена по желание на бащата не е била в съвсем добър тон, защото Симеонов бил предварително разстроен.

„Тя беше проведена на 23 септември. Ученичката е била при нас 4 учебни дни. През това време всички колеги, които са в режим на работа, по графици, са дали писмени обяснения. За нас няма случай и до момента остава въпроса дали ученичката е носела този сутиен или е бил някъде в джоба“, коментира педагожката.

"Детето има склоност да се съблича", отсече Соня Милчева, която влезе в остър спор с бащата. Тя обясни, че никога мъж не съпровожда децата до тоалетна.

По думите на Лазар Додев от МОН, който също гостува в студиото, е бил поискан доклад от директора на училището. „Тя пуска заповед всички учители и служители, които са били на работа в училището този ден, да дадат обяснения“, каза той, но допълни: „Започвам да си мисля, че говорим за нещо, което не се е случило. Детето до днес не е разговаряло с психолог и от 19-и септември не е на училище“.

„Ако това Ви се беше случило, щяхте ли да го водите на училище“, нападна го бащата на Анна-Мария. Стана ясно, че директорката на училището, в което учи пострадалото дете, е в болница с тежки здравословни проблеми малко след случката.