Световноизвестният акробат Ник Валенда ще мине по въже между небостъргачи със завързани очи

Валенда, който започва кариерата си на акробат на 2-годишна възраст, има седем постижения, вписани в Книгата на Гинес

Прочутият американски акробат Ник Валенда ще премине по въже между два небостъргача на Чикаго и ще направи това със завързани очи. „Досега не съм правил нещо подобно и за мен това ще е своеобразно изпитание. Искам да покажа на целия свят, че ако човек следва мечтите си и никога не се предава, може да постигне много”, заяви 35-годишният Валенда пред Ен Би Си, цитиран от БТА.

„Въздушната разходка" на Валенда е насрочена за 2 ноември. Номерът е разделен на две части. По време на първия етап акробатът ще премине по въжето между двата чикагски небостъргача със завързани очи. След това ще свали превръзката и ще се „изкачи” по въжето, поставено под 15-градусов ъгъл между сградите, разположени на различните брегове на река Чикаго. Въжето ще бъде опънато на нивото на 50-ите етажи. 

Акробатът ще посвети „разходката” над Чикаго на прадядо си Карл Валенда, загинал през 1978 г. при преминаването по въже, опънато между две сгради в Пуерто Рико.

Валенда очаква силният вятър да е главният му враг. Ненапразно Чикаго е известен като Градът на ветровете.

Валенда, който започва кариерата си на акробат на 2-годишна възраст, има зад гърба си седем постижения, вписани в Книгата на рекордите на Гинес. Последното е от лятото на миналата година, когато без защитни средства мина над Гранд каньон - един от най-дълбоките в света, разположен в щата Аризона. Стоманеното въже, дебело 5 см, бе опънато на рекордна височина от 457 м.